Over ons

Nu inschrijven

Over ons 

Mijn naam is Julia Hofman en ben de eigenaresse van Just Swim. Momenteel ben ik 29 jaar oud en geef ik al ruim 12 jaar zwemles. Het geven van zwemles is een van mijn grootste passies. Van het lesgeven aan de kinderen krijg ik voldoening, je leert de kinderen iets aan waar ze de rest van hun leven wat aan hebben. Ik ben een ondernemend en energiek persoon, geen uitdaging is mij te groot.

Werkwijze

Leren zwemmen met zelfvertrouwen

Om je kind vertrouwd te maken met water, starten we de zwemlessen in het ondiepe bad. Samen zetten we in op zwemplezier en zelfvertrouwen. Stap voor stap werken we toe naar oefeningen in het diepe. We werken zoveel mogelijk zonder (drijf)hulpmiddelen. Zo wordt in
een natuurlijke setting snel duidelijk wat je kind al onder de knie heeft.

Spelenderwijs leren zwemmen

Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. Wij proberen zoveel als mogelijk rekening te houden met de denk- en belevingswereld van uw kind. Daarom zal u bij het gedeelte van het watervrij maken van de kinderen de zwemlessen veel speelse oefeningen terugzien. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Van onderwater gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen.

Hele les actief in het water

Door de hele les actief te zijn in het water, ontdekken en ervaren zij zelf hun mogelijkheden en beperkingen. Zo leren zij zich goed te redden in het water. Later zullen deze methodes minder speels worden en wordt er meer naar het diploma toe gewerkt.

Lesmethoden 

Traject

Voor het A-diploma werken wij met 4 niveaus. Wij beginnen het zwemlestraject bij niveau 1 (rood) en stap voor stap kom je uiteindelijk op oranje uit; waar je mag gaan afzwemmen voor het A diploma. Bij elk volgend niveau ontvang je een bijbehorend polsbandje in de kleur van het niveaugroepje. Deze draag je tijdens de lessen, zodat de zwemonderwijzers kunnen zien bij welk groepje jij hoort. Rood – Geel – Blauw – Oranje. B Diploma = Groen en C Diploma = Paars.

Groepsgrootte

Voor de beginniveau’s hanteren wij 8 kinderen per groep. Voor de gevorderde niveaus kan het aantal kinderen per groep afwijken. Bij het B en C diploma zal de groepsgrootte maximaal 15 kinderen zijn. 

Licentie ENVOZ

Zwemschool Just Swim is in het bezit van de ENVOZ licentie. Dit betekent dat wij moeten voldoen aan verschillende eisen. Het licentiesysteem is bedoeld als kwaliteitsborging voor de zwemveiligheid en het zwemtechnisch aanbod van de zwem(les)instituten, mede verzorgd door zwemonderwijzers.